Melkveehouderij

We hebben een kleinschalige melkveehouderij met ongeveer 75 koeien ,waarvan 50 melkkoeien en de rest jongvee tot 24 maanden. Alle koeien die op het bedrijf aanwezig zijn, worden door onszelf gefokt. Er word niets aangekocht van buitenaf.

Boerenkamers

Een weekendje weg, genieten van de rust, stilte, ruimte en al onze dieren. U bent van harte welkom op onze boerderij. We laten de kinderen de boerderij "beleven". Mee met Bennie op de traktor, samen met Monique en een van de honden de koeien uit de wei halen, het voeren van de alpaca's, ezels, kippen, pony's, konijnen, varkens en geiten. Alles is mogelijk!! Wij staan garant voor een onvergetelijk avontuur op de boerderij.

Educatie

Wij willen kinderen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Waar komt onze melk eigenlijk vandaan? Waar gaat de melk eigenlijk naar toe als het bij de boer word opgehaald? Wat word er allemaal van de melk gemaakt die op onze melkveebedrijven word geproduceerd door de koeien?

Rondleidingen

Wij verzorgen rondleidingen op ons bedrijf. Zelf vinden wij het leuk om met mensen/kinderen om te gaan en te laten zien wat er allemaal op en rondom de boerderij gebeurd.

Kinderfeestjes

Wilt u wel eens wat anders, dan bestaat de mogelijkheid uw kinderfeestje bij ons op de boerderij te houden. Wij nemen u graag het een en ander uit handen.

Wie zijn wij

Bennie is opgegroeid op de boerderij. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.

Monique is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster.

Onze koeien

Ons melkveebedrijf, educatie en logeerboerderij ligt in het buitengebied van Beltrum, een klein pittoresk dorpje in de Achterhoek.

Paardencoaching

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.

Honden

De poedel is van oudsher een jachthond, die gebruikt werd voor het apporteren van waterwild. Tegenwoordig zie je nog bij veel poedels de jachtpassie en werkdrift.
De Australian Cattledog (ACD) is een echte werkhond. Het is een sobere, harde hond, die barst van de energie en zelfvertrouwen.

Alpaca

Alpaca’s zijn, net als de aan hen verwante Lama’s, de minikamelen uit Zuid-Amerika en zorgen naast transport voor kleding, voedsel en gezelschap.

Nederlandse Landgeit

De Nederlandse Landgeit bepaalde eeuwenlang het gezicht van de geitenstapel in ons land.

Leuke (koeien) weetjes

een koe wel 60 kilo voer per dag eet; 20 kilo (kuil)mais, 30 kilo (kuil)gras en ongeveer 8 kilo krachtvoer een koe wel 100 liter water per dag kan drinken een koe in de stal gemiddeld 2 uur per dag besteedt aan eten en drinken een koe per etmaal voldoende heeft aan 20 minuten slaap
 • We hebben een kleinschalige melkveehouderij met ongeveer 75 koeien ,waarvan 50 melkkoeien en de rest jongvee tot 24 maanden. Alle koeien die op het bedrijf aanwezig zijn, worden door onszelf gefokt. Er word niets aangekocht van buitenaf.
 • Een weekendje weg, genieten van de rust, stilte, ruimte en al onze dieren. U bent van harte welkom op onze boerderij. We laten de kinderen de boerderij "beleven". Mee met Bennie op de traktor, samen met Monique en een van de honden de koeien uit de wei halen, het voeren van de alpaca's, ezels, kippen, pony's, konijnen, varkens en geiten. Alles is mogelijk!! Wij staan garant voor een onvergetelijk avontuur op de boerderij.
 • Wij willen kinderen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Waar komt onze melk eigenlijk vandaan? Waar gaat de melk eigenlijk naar toe als het bij de boer word opgehaald? Wat word er allemaal van de melk gemaakt die op onze melkveebedrijven word geproduceerd door de koeien?
 • Wij verzorgen rondleidingen op ons bedrijf. Zelf vinden wij het leuk om met mensen/kinderen om te gaan en te laten zien wat er allemaal op en rondom de boerderij gebeurd.
 • Wilt u wel eens wat anders, dan bestaat de mogelijkheid uw kinderfeestje bij ons op de boerderij te houden. Wij nemen u graag het een en ander uit handen.
 • Bennie is opgegroeid op de boerderij. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.
Monique is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster.
 • Ons melkveebedrijf, educatie en logeerboerderij ligt in het buitengebied van Beltrum, een klein pittoresk dorpje in de Achterhoek.
 • Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.
 • De poedel is van oudsher een jachthond, die gebruikt werd voor het apporteren van waterwild. Tegenwoordig zie je nog bij veel poedels de jachtpassie en werkdrift. De Australian Cattledog (ACD) is een echte werkhond. Het is een sobere, harde hond, die barst van de energie en zelfvertrouwen.
 • Alpaca’s zijn, net als de aan hen verwante Lama’s, de minikamelen uit Zuid-Amerika en zorgen naast transport voor kleding, voedsel en gezelschap.
 • De Nederlandse Landgeit bepaalde eeuwenlang het gezicht van de geitenstapel in ons land.
 • een koe wel 60 kilo voer per dag eet; 20 kilo (kuil)mais, 30 kilo (kuil)gras en ongeveer 8 kilo krachtvoer een koe wel 100 liter water per dag kan drinken een koe in de stal gemiddeld 2 uur per dag besteedt aan eten en drinken een koe per etmaal voldoende heeft aan 20 minuten slaap

Ben & Jerry's ijs

 

De melk die onze koeien produceren is van hoogwaardige kwaliteit, en voldoet aan de hoogst mogelijke strenge eisen die er aan gesteld worden vanuit Friesland Campina, maar nu ook vanuit Caring Dairy.
Wij zijn er TROTS op dat onze melk gewaardeerd wordt en (mede) zal worden verwerkt voor het heerlijke Ben&Jerry's ijs:

(bron: https://www.benjerry.nl/waarden/caring-dairy)

De meesten van ons weten dat ijs wordt gemaakt van melk, room en nog meer lekkere dingen... afhankelijk van de smaak natuurlijk! Maar heb jij je ooit afgevraagd waar melk nu echt van gemaakt is? Het lijkt in het begin misschien een rare vraag, maar voor lekkere en duurzame melk zijn een aantal zaken ontzettend belangrijk volgens ons: gezonde weilanden, toegewijde boeren, slimme energie en een sterk lokale gemeenschap.

Omdat je zonder lekkere, duurzame melk geen fairrukkelijk ijs kunt maken, werkt het Caring Dairy™-programma van Ben & Jerry's met een toegewijde groep zuivelboerderijen in een zoektocht naar een gezondere en duurzame link tussen het land, de dieren en de mensen die voor ze zorgen. Zo streeft Caring Dairy naar blije boeren, blije koeien en een blije aarde. En hoewel onze roots in Vermont liggen, staan veel van onze Ben & Jerry's koeien gewoon hier in Nederland! In Nederland werkt het Caring Dairy™-programma samen met zuivelcoöperatie CONO en 255 aangesloten boeren aan de verbetering van de melkproductie. Vermenigvuldig dat met een flink aantal koeien en dan weet je hoeveel koeien ons helpen (h)eerlijke ijs voor heel Europa te produceren!

 Zo werkt het Caring Dairy™-programma

Door middel van een eenvoudige webgebaseerde zelfbeoordeling kunnen boeren hun eigen bedrijf met een frisse blik bekijken. En omdat iedere zuivelboerderij, net als elke smaak van ons ijs, uniek is, helpen we iedere boer een uniek actieplan te ontwikkelen om zijn of haar toepassingen op een duurzame manier te verbeteren. In ruil voor deelname krijgen Caring Dairy™-boeren wat extra voor hun inzet. En we kunnen ons geen betere investering bedenken. Tenslotte is het die melk waar mee wij gemaakt zijn!

 De drie pilaren van Caring Dairy

We geloven dat lekker ijs niet zomaar met willekeurige melk gemaakt kan worden. Het moet echt om goede melk gaan. En goede melk moet niet alleen goed smaken, maar het is ook belangrijk waar het vandaan komt en hoe de melk de levens van alle betrokkenen beïnvloedt bij de productie. Daar vallen de melkboeren onder, en natuurlijk de koeien!

 Blije koeien

We moedigen veehouders aan om hun koeien zoveel mogelijk buiten in de wei te laten lopen en gezonde voeding te geven. Gezonde en blije koeien geven betere melk, waar -lucky us- het lekkerste ijs van gemaakt wordt.

Blije boeren

We betalen al onze melkveehouders een extra premie voor het meedoen aan het Caring Dairy programma en het buiten laten grazen van hun koeien. Elke Caring Dairy veehouder volgt minimaal 3 educatieve workshops per jaar die bijdragen aan leefbaarheid, dierenwelzijn, milieu en klimaat.

Blije aarde

Het goed zorgen voor onze aarde is een belangrijk onderdeel van Caring Dairy. We zijn altijd bezig met het proberen te verminderen van de milieu-impact van onze veehouderijen, waarbij we rekening houden met bijvoorbeeld de biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid.

(bron: https://www.benjerry.nl/waarden/caring-dairy)

 

 

caring-dairy-logo.png

Vorige

Volgende 

© 2014 Melkveehouderij Weiden | Schuurmansweg 6 | Beltrum, 7156 SK | 06 29 50 65 48
Ontwerp door Weevers Grafimedia | Hosting door Decorsign ICT & Internet
Volg ons Facebook